ION & Steenoven

ION & Steenoven

De bedrijven ION en Steenoven zijn samen één van de hoofdsponsors van het BK Waregem. CEO’s Davy Demuynck en Bart Vanderdonckt beantwoorden, daarom hieronder enkele vragen.

Hebt u een persoonlijke link met het wielrennen?

Davy: Ik heb in mijn jeugd zelf aan wielrennen gedaan op respectabel niveau. Wielrennen speelde dus een belangrijke rol in mijn leven. De keuze om verder te studeren en mij niet volledig op een sportcarrière te gooien zorgde ervoor dat wielrennen niet meer zo’n prominente positie in mijn leven innam. Het blijft uiteraard wel mijn favoriete sport.

Bart: Ik ben geboren en getogen in de Vlaamse Ardennen. De Ronde van Vlaanderen, de hoogmis van het wielrennen, is en zal voor mij dan ook altijd een topdag blijven.

Heeft het bedrijf een link met het wielrennen?

Davy: ION is al jaren partner van Dwars door Vlaanderen. Een mooie voorjaarsklassieker de woensdag voor de Ronde Van Vlaanderen en steevast aan ons hoofdkantoor in Waregem passeert in volle finale. De aankomst ligt dan weer vlak aan één van onze mooie projecten, Waterfront aan de stadsvijvers van Waregem, die we samen ontwikkelen met Steenoven. Deze locaties liggen trouwens ook op het parcours van dit BK.

Bart: Al enkele jaren nodigen we met Steenoven klanten en sympathisanten uit op de Ronde van Vlaanderen en hopen dat nu ook bij het BK te kunnen doen. De renners passeren trouwens niet alleen aan Waterfront, maar ook aan ons gloednieuwe project Vivehof in Sint-Eloois-Vijve.

Hebt u een favoriet fietsmoment en wanneer?

Davy: Fietsen draait niet meer om snelheid en competitie voor mij, maar wel om ontspanning. Het liefst ga ik nu met mijn vrouw en 2 dochters op ronde in het weekend. Op een aangenaam tempo genieten van de omgeving en de familie, daar draait het om. Snelheid en power houden we nu voor in de week op het bedrijf.

Bart: Eerlijk? Ik moet helaas bekennen dat het al veel te lang geleden is dat ik nog eens m’n fiets heb bovengehaald … Mag ik daarom misschien een favoriet moment uit de wielergeschiedenis aanhalen? Doe mij dan maar het boeren(voor)jaar van Tom Boonen in 2012, met winst in de E3-prijs, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix. Later dat jaar zette hij dan ook nog eens de kroon op het werk met het BK … Impressionant.

Als u denkt aan wielrennen, denkt u aan… (vul aan)?

Davy: De mooie wedstrijden die ik gereden heb tijdens mijn jeugd. En de grenzen van je kunnen opzoeken om als eerste over de meet te rijden.

Bart: Dan denk ik spontaan aan: strijd, afzien, nooit opgeven, spanning en tactiek!

Wie is u favoriet voor het BK Waregem?

Davy: Zeer moeilijke keuze dit jaar. Er rijden veel Belgen op een uitzonderlijk hoog niveau. Ik ga voor Sep Vanmarcke, een dorpsgenoot die dit echt zou verdienen!

Bart: Ik hoop op winst voor Tim Merlier. Al ben ik, toegegeven, misschien niet geheel objectief, …. we zijn namelijk toevallig geboren in hetzelfde dorp

Waarom is het voor u belangrijk om partner te zijn van het BK Waregem?

Davy: Het BK doet dit jaar opnieuw onze streek aan. Op het parcours liggen ons hoofdkantoor en project Waterfront. De renners passeren onze projecten dus willen we daar zeker genieten van de visibiliteit. Daarnaast heeft COVID het al veel sportevenementen (en andere uiteraard) moeilijk gemaakt. We willen de organisatoren een hart onder de riem steken en hopen om op 20 juni klanten en andere contacten te kunnen uitnodigen om te genieten van dit sportief spektakel.

Bart: Het BK is voor ons de ideale gelegenheid om onze relaties uit te nodigen en de banden terug aan te halen. Daarnaast brengt het BK heel wat publiciteit met zich mee en dat is mooi meegenomen voor onze naamsbekendheid.

Wat is u mooiste fietsroute die u laatst gereden hebt?

Davy: Ik heb geen specifieke route, maar wel freewheelen in de Vlaamse Ardennen.

Bart: Hierin volg ik Davy 100% … elk ritje in de Vlaamse Ardennen blijft voor mij iets magisch hebben.

 

Davy Demuynck (CEO-ION) & Bart Vanderdonckt (CEO-Steenoven)