Crop’s NV

Crop’s NV

Crop’s is een producent van diepvriesgroenten, diepvriesfruit en diepvriesmaaltijden.

Crop’s werd opgericht in 1977 en is gevestigd in Ooigem, België. Het bedrijf heeft 9 vestigingen wereldwijd en levert aan de retail, foodservice, industrie en algemene groothandel.

Wij vroegen Crop’s om een korte vragenlijst in te vullen om zich zo te introduceren als hoofdpartner van het BK Waregem. Tino Blancke Process Expert Planning – Hardware vulde deze in. Hij is werknemer bij Crop’s en reed zelf nog wielerwedstrijden in zijn jeugd.

Hebt u een persoonlijke link met het wielrennen?

Ja ,ik heb vroeger zelf nog gekoerst bij de jeugd. Zo heb ik op 15-jarige leeftijd onder andere bij de nieuwelingen de openingskoers in Sint-Katrien Heule (topgemeente!) gewonnen in 1991.

 

Heeft het bedrijf een link met het wielrennen?

“Als West-Vlaams bedrijf hebben we van origine uit een link met het wielrennen, daar wielrennen bij Vlamingen in het bloed zit. We zijn dus trots om deel te kunnen uitmaken van het BK in Waregem, een top-event dat toch heel lokaal is voor ons. Daarnaast zijn onze producten zoals bijvoorbeeld diepvriesfruit een perfecte match met het wielrennen.”

 

Hebt u een favoriet fietsmoment en wanneer?

“Ik probeer zeker 5 dagen in de week te fietsen. Dit jaar heb ik al gemiddeld 1.000 km per maand gefietst. In het weekend doe ik gemiddeld twee ritten van ongeveer 100km. In de winter is het iets minder, en in de zomer nog wat meer. We hebben een groepje van ongeveer 10 mensen waar we al 20 jaar mee samen fietsen. We doen ook jaarlijks een meerdaags fiets-tripje.”

 

Als u denkt aan wielrennen, denkt u aan… (vul aan)

Wielrennen is voor mij een “way of life”, ik ben er echt wel verknocht aan.

 

Wie is u favoriet voor het BK Waregem?

Yves Lampaert

 

Waarom is het voor u belangrijk om partner te zijn van het BK Waregem?

Wij met Crop’s vonden het BK Waregem de perfecte match. We zijn daarnaast ook partner van SV Zulte Waregem.

 

Wat is u mooiste fietsroute die u laatst gereden hebt?

Dat zal een ritje zijn richting Sint-Magriet (net over de grens naar Nederland). Ik kom op die route zeer weinig verkeer tegen en dat maakt het zeker de moeite waard. Ik kan heel erg genieten van een ontspannende fietstocht. Ik kijk logischerwijs dan ook heel erg uit naar het BK Waregem op 20 juni.

Sint-Magriet (net over de grens naar Nederland) – een ritje van 120km, zeker de moeite waard!

Tino Blancke