Beaulieu International Group

Beaulieu International Group

Bedrijf
Beaulieu International Group (B.I.G.) is een wereldwijde specialist in chemische grondstoffen(polymeren), half-afgewerkte technische producten (garen, vezels, technisch textiel en technische platen), is een wereldleider in een breed gamma van vloerbedekkingen voor de residentiële en commerciële markt (vinylrollen, vinylplanken, laminaat, parket, tapijt, naaldvilt, kunstgras en matten) en produceert ook meubelstofferingen.

B.I.G. heeft zijn hoofdkwartier in België en stelt bijna 5.000 mensen te werk, verspreid over 29 fabrieken, 20 verkoops- en distributiecentra en heeft een sterke aanwezigheid in 17 landen doorheen Eurazië, de Amerika’s en Oceanië. Het bedrijf bedient klanten in 140 landen. B.I.G. is trouw aan zijn geschiedenis als familiebedrijf en zet zowel duurzaamheid, innovatie als zorg voor zijn werknemers centraal.

Heeft het bedrijf een link met wielrennen?

“Beaulieu International Group kent een rijke geschiedenis binnen de wielersport.
De eerste stappen dateren uit de vorige eeuw, toen oprichter Roger De Clerck besloot om de Beaulieu-Flandriaploeg te sponsoren in 1972. Briek Schotte was toen ploegleider en de boegbeelden waren onder meer Freddy Maertens, Eric De Vlaeminck en Joop Zoetemelk”

 

“In de loop van de volgende jaren bleven verschillende divisies van B.I.G. verweven de wielersport. Maar ook vandaag werken we binnen B.I.G. aan een aangename fietscultuur. Met ons aantrekkelijke fietsleaseplan stimuleren we onze medewerkers om de fiets vaker te gebruiken.”

 

Waarom is het voor u belangrijk om partner te zijn van het BK Waregem?

“B.I.G. is al meer dan een halve eeuw verankerd met Waregem en omstreken. Vanuit ons vroegere hoofdkantoor aan de Hippodroom zagen we jaarlijks de finale van Dwars Door Vlaanderen voorbijsnellen. Vandaag bevindt ons nieuw hoofdkantoor zich in de industriezone Waregem-Zuid.”

“We vinden het belangrijk om lokaal verweven te zijn en steunen met plezier unieke belevenissen zoals het Belgisch Kampioenschap. Net als iedereen hopen we er een sociale feestdag van te kunnen maken!”

Vlnr: Norbert Dedecker, Briek Schotte, Mevr. De Clerck; Erik De Vlaeminck, Mr. Roger De Clerck

 In 1972 sponsorde Baulieu het Flandria team.